Simon Tünde

Psihopedagog
Simon Tünde, Psihopedagog, Aprophysio

Sunt Tünde Simon, psihopedagog.  În cei 25 de ani de activitate ca profesor psihopedagog m-am ocupat în principal de copii, care nu au beneficiat de evaluare și de intervenție timpurie. În aceste cazuri dezvoltarea a început doar la o vârstă târzie, rezultând într-un progres mai lent. 

Intervenția precoce înseamnă a „lucra la fundament”, ceea ce contribuie la o dezvoltare armonioasă. Terapiile psihopedagogice speciale oferă copiilor cu dezvoltare atipică să profite la maxim din caracteristicile vârstei de 0-5 ani, acesta fiind o perioadă senzitivă și receptivă. În această perioadă șansele îmbunătățirii calității vieții lor sunt considerabil mai mari decât prin intervenții ulterioare.

Recunoașterea importanței evaluării și intervenției timpurii m-a îndemnat să continui formarea în această direcție, astfel încât să pot ajuta într-un mod adecvat la o vârstă cât mai fragedă. În 2018 am frecventat cursurile de formare în cadrul Centrului de Intervenție Precoce din Budapesta, integrând acele cunoștințe în cariera profesională. 

Consider, că fiecare copil este o persoană unică cu nevoi unice. Complexitatea nevoilor speciale mă îndrumă către o muncă în echipă și o colaborare între toți specialiștii, care sunt implicați în terapia copilului.

Competențe profesionale:

  • Evaluarea nivelului de dezvoltare ale sugarilor și copiilor cu dezvoltare atipică cuprinse între vârsta 0-4 ani, cu Scala de Dezvoltare SEED (Sewall Early Educational Development Scale) – Centrul de Intervenție Precoce, 2018, Budapesta
  • Dezvoltare psihopedagogică specială – Universitate Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihopedagogie Specială, 1996, Cluj-Napoca
  • Terapia auzului și vorbirii, Road to Sounds – Asociația Perspective, 2022, Miercurea Ciuc
×

 

Bună ziua!

Scrieți intrebările dumneavoastră pentru serviciul nostru de suport.

× Cu ce putem să vă ajutăm?